No bake cheesecake cu unt de arahide.

Știi că un cheesecake e bun când jumătate din el dispare imediat după ce l-ai scos de la rece. De asta nu am să vi-l arăt în toată întregimea și splendoarea lui. 🙂

img_0199[1]E un cheesecake cu mult exces de zel arahide.

 

Ingrediente:

 

a) Pentru blat:

– 1 bol cereale crocante (eu am folosit cereale cu sirop de arțar și nuci pecan American Way de la Lidl)

– 50 gr. unt topit

b) Pentru cremă:

– brânză de vaci (cea de la Lidl la găleată sau clasica Philadelphia merg de minune)

– frișcă lichidă (sau smântână pentru frișcă)

– unt de arahide (200 gr de arahide puse în blender timp de 5 minute = unt de arahide homemade)

– zahăr brun (sau orice alt îndulcitor, după preferințe)

c) Pentru glazură

– 50 ml lapte

– 3 linguri unt de arahide (putem „fura” din cantitatea preparată pentru cremă)

– cacao

– zahăr brun

d) Pentru decor

– alune mărunțite

 

Instrucțiuni

– cerealele se mărunțesc bine cu ajutorul blenderului, se toarnă untul topit peste, se întinde conținutul rezultat într-o tavă Springform (sau dacă nu aveți tavă specială, puneți folie alimentară sau staniol pe un vas rotund sau o tavă pentru tarte și la final se va desprinde mult mai ușor cheesecake-ul) și se pune în frigider

–  Brânza de vaci, frișca, untul de arahide se mixează bine până rezultă o cremă destul de solidă, adăugăm zahăr după preferințe.

– Scoatem blatul din frigider și întindem crema bine pe el.

– Într-o cratiță punem laptele la încălzit, adăugăm untul de arahide și amestecăm până la omogenizare, adăugăm cacaoa, zahărul, și, dacă mai este nevoie, mai adăugăm lapte pentru a face glazura tartinabilă. Luăm de pe foc și întindem peste cremă.

– Decorăm cu alunele mărunțite.

– Dăm la frigider măcar vreo 3 ore înainte să dispară pe farfuriile tuturor.

Și…să ne fie de bine. 🙂

img_0203[1]

La mulți ani celor care-și sărbătoresc azi onomastica !

 

Advertisements

2 thoughts on “No bake cheesecake cu unt de arahide.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s